Nyhetsbrev 2021-09-26

Elstolpar
Information rörande laddstolpar och motorvärmaruttag.
Nycklar till stolparna har delats ut i brevlådorna.
Funktionaliteten för motorvärmaruttaget är den samma som tidigare. Avresetid ställs in och motorvärmaren går igång en tid innan. Det som är nytt med dessa stolpar är påslagen tid varierar beroende på yttemperatur, finns temperatursensorer i stolparna.
Ladduttagen för hybrid/elbil fungerar nu och går bra att använda.
Vi kommer under hösten även att dela ut ”taggar” till stolparna, för att minska risken för utomstående att ladda sin bil. Fram tills att vi är klara med den implementationen så rekommenderats för den som vill att stänga av för strömmen i stolpen via brytaren innanför kåporna. Se bifogad bild.


Ventilation och filter
Som ni säkert vet gjordes en större städning och lagning av allas ventilationssystem under våren 2021 av företaget Aerius. De nya värdena var dubbelt och ibland tre gånger så mycket bättre än tidigare. Vi hoppas att ni själva upplevt dessa positiva förändringar.

Innan Aerius avslutade jobbet bad de oss att framföra hur bra luftflöden och rena filter ger mindre väsen, underlättar för astmatiker och minskar naturligt bakterier och virus i luften. Ren luft gör oss friskare helt enkelt.
För att behålla fräsch luft inomhus är det viktigt att vi byter filter minst 2 ggr per år. Hur mycket smuts som fastnar i filtren beror på antalet som använder hushållet. Så hushåll med många familjemedlemmar och/eller husdjur kan behöva byta upp till 3 ggr per år istället.

Om dessa byten görs för sällan så kan det fastna för mycket smuts i filtren. Smutsen stoppar ren luft att komma in bostaden och luftkvalitén minskar gradvis. I värsta fall blir det så mycket smuts att fläktarna går sönder. Därför är det allas skyldighet att ha en plan för regelbundna byten i intervall lämpligt för Ert hushåll.
För att underlätta för alla boenden har vi i Styrelsen valt att göra två inköp per år. En gång i september och en i februari. Det är dessa månader vi ser som viktigast att ha bästa virus- och bakteriehämmande effekt inomhus. Om ni har annat förslag på intervall får ni gärna skicka mejl till oss i Styrelsen.

Nästa utlämning kommer ske nu i oktober, så om ni vill slippa själva beställa filter och samtidigt utnyttja föreningens mängdrabatt så boka in något av dessa datum för att hämta filter till just Er.

2:a oktober mellan 15:00 och 16:00 vid undercentralen mellan Vistabergs allé 5 A-B
5:e oktober mellan 18:00 och 19:00 vid undercentralen mellan Vistabergs allé 5 A-B

Priset vi i styrelsen har lyckats få för nya filter är 428 kr för lägenheter och 694 kr för småhus, som läggs på i nästkommande avi efter att ni hämtat ut ert paket.
Om dessa tider inte passar kontakta styrelsen så snart som möjligt ska vi se om vi kan lyckats hitta en extra tid för utlämning.

Extra föreningsstämma
En av våra styrelsemedlemmar kommer i december att flytta ifrån föreningen och vi kommer därför behöva en extra föreningsstämma för att ersätta den styrelseposten.
Stämman kommer att hållas söndag den 5 december kl. 14:00. Kallelse kommer närmare.
Om det är någon som är intresserad av att sitta i styrelsen, kontakta valberedningens ordförande Jennifer på Vistabergs allé 5 A

Med vänlig hälsning
Styrelsen